Diamantové telieska

 

 

V našej ponuke nájdete veľké množstvo stopkových nástrojov na opracovanie rôznych materiálov. Skúsime Vám v skratke vysvetliť, aký je v nich rozdiel.

Stopkové nástroje z našej ponuky sú stavané pre priame brúsky, fortuny alebo vŕtačky. Najviac používané nástroje sú s hrúbkou stopky 3mm a 6mm. 

 

 

Brúsne telieska

 

 

3mm - použitie najmä pri jemných modelárskych, alebo detailných sochárskych prácach

6mm - silnejšia stopka umožňuje použiť nástroj vo výkonnejších ručných strojoch, napríklad pre kamenosochára

 

Pracovná plocha:

 

EP - galvanicky nanášaný syntetický diamant - jemnejšie zrnitosti (#60, 120, 220). Vhodné na jemné opracovanie skla, keramiky, mramoru a žuly (v žule treba počítať s nižšou životnosťou nástroja)

 

VB - vákuovo nanášaný syntetický diamant - hrubšie zrnitosti (# 30, 40). Vhodný na opracovanie materiálu podobne ako EP. Vyznačuje sa rýchlejšou prácou, lepšou životnosťou pri opracovaní žuly ako EP. Vhodný na sklo, žulu, mramor, keramiku...

 

PLNÝ diamantový segment - diamantové pojivo ( zmes syntetického diamantu a kovového pojiva ) - Nástroj vhodný na rýchly a hrubý úber v prírodných kameňoch. Plný segment znamená, že pracovná plocha je až po os nástroja. Pracovná plocha nieje len povrchovo nanesená, ako pri EP alebo VB.

 

RESIN - zmes syntetického diamantu a keramického pojiva. V našej ponuke nájdete niekoľko tipov leštiacich stopkových nástrojov na leštenie kameňa. Použitím celej sady (všetkých zrnitostí) docielite vysoký lesk.   

Späť do obchodu